В УКУ експонуватимуть виставку присвячену Альфреду Захарієвичу

  • 07.09.2021
  • 270 Переглядів

Виставка «Альфред Захарієвич (1871–1937) – чільний майстер залізобетонної архітектури Львова початку ХХ ст.» повторно експонуватиметься з 8 вересня ц. р. в Українському католицькому університеті.

У серпні 2021 р. минуло 150 років з дня народження Альфреда Захарієвича – видатного майстра архітектури Львова, блискучого проєктанта найкращих львівських будівель доби сецесії, неокласицизму та раннього модернізму, чий професійний доробок презентується такими пам’ятками, як чудова будівля торгово-промислової палати на просп. Шевченка, 17-19, банківський будинок на вул. Коперника, 4, комплекс монументальних пізньосецесійних кам’яниць на Валовій, та багатьма іншими архітектурними об’єктами найвищої вартості. Разом з тим, для загалу шанувальників Львова маловідомим фактом лишається роль Альфреда Захарієвича як ініціатора впровадження в архітектурно-будівельну практику Львова і загалом Галичини новітніх методів, технологій і матеріалів – зокрема, залізобетонних конструкцій системи Франсуа Геннебіка.

Завдяки згаданій вище виставці, організованій Управлінням туризму, Управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради, ЛКП «Бюро спадщини» та Українським католицьким університетом,  львів’яни та гості міста матимуть нагоду ознайомитися з цим доробком.

Виставка буде відкрита для огляду у багатофункційному академічному корпусі УКУ за адресою: вул. Козельницька, 2а (2 поверх) з 8 вересня до 15 жовтня 2021 р.

Доступ до експозиції – вільний.